Věda a výzkum       Akademon       Vesmír       Osel       AVO       Chemagazín TOPlist       Kontakt 
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Laboratorní přístroje        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   11.6.2018 - 15.6.2018 Achema (Německo) - fórum pro procesy
  14.6.2018 Webinar: Tools and Technologies for Biosafety
  28.6.2018 Webinar: Selecting a Multi-vendor Service Provider
  2.7.2018 - 6.7.2018 45th European Physical Society Conference on Plasma Physics
  19.7.2018 Webinar: Liquid Handling Solutions for Your Lab
Reklama
Od exposomiky ke zvýšenému zájmu o analytiku potravin

Výstava analytica 2018, která se bude konat od 10.4. v Mnichově, bude pravděpodobně zaměřena do oblasti analýzy potravin a obecně všech faktorů, které ovlivňují zdraví člověka. Většina přihlášených firem si totiž připravila ukázky právě z tohoto oboru a budou se jim také věnovat naplánované přednášky.

Datum: 26.3.2018

analýzy potravin, PFAS, exposomika, dietární návyky


 

Sdílet na Facebooku   Odeslat na Twitter

Výstava analytica 2018 se bude konat 10.-13.4. v Mnichově (Německo). Jde o prestižní událost v oblasti laboratorní analytiky.

Předběžný pohled na připravované výstavy a přednášky ukazuje, že hlavním tématem bude péče o lidské zdraví. Tedy analýzy znečištění, potravin a dalších faktorů ovlivňujících zdraví. Na větší světlo se dostává pojem "exposomika", který byl definován v nedávných letech jako souhrn všech enevironmentálních faktorů, které mají vliv na lidské zdraví vedle genetického základu. Mezi exposomiku tedy patří životní styl, dietární zvyky, vystavení znečišťujícím faktorům, pohybové návyky, expozice stresu apod. V podstatě všechno, co jsme přímo nezdědili :-).

Analytica 2018 se bude především zabývat analýzami potravin, životního prostředí, změnami v DNA apod.

Jedním z témat bude vliv klimatických změn na naše potravinové zvyklosti - díky zvýšené teplotě se mění obsahy některých fytotoxinů a mykotoxinů v rostlinách, což může vést ke změnám v našich dietárních zvycích.

Dalším tématem bude balení potravin - zvláště per- a polyfluorinatované alkyly (PFAS), které jsou obsaženy v různých balení sendvičů či pečicím papíru.


Zdrojem informací je Chemeurope.
Kredit obrázku: Messe München GmbH

Pro kompletní informace si přečtěte  celý článek.

 

Reklama

Reklama