Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   17.4.2024 - 19.4.2024 Hutní a průmyslová analytika 2024, mezinárodní konference
  19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
Reklama
Tým z laboratoře ve Warwicku oznámil, že zvládl techniku, která řeší jednu z přetrvávajících frustrací buněčného výzkumu.

Používání buněk v monovrstvách - kde jsou vyvinuty na plastu - je základním nástrojem pro objevování léčiv a další formy výzkumu.
Omezení současných metod kryokonzervace však znamenají, že takto uložené a zmrazené buňky musí být uchovávány v suspendované formě a po rozmrazení potřebují až 14 dní na růst, než je lze použít. V důsledku toho, upozorňují výzkumníci, laboratoře a průmysl tráví více času pěstováním buněk než jejich skutečným studiem.

Datum: 21.9.2022

biotechnologie, zmrazování testovacích buněk


 

Sdílet na Facebooku   Odeslat na Twitter

Proto tým - složený ze členů GibsonGroup z katedry chemie University of Warwick a Warwick Medical School ve spolupráci s univerzitním biotechnologickým spin-outem Cryologyx Ltd - vyvinul techniku zmrazování buněk založenou na desetiletém výzkumu polymerů na univerzitě.

Jejich řešení, popsané v časopise BioMacromolecules, využívalo jejich makromolekulární kryoprotektivní technologii CryoShield k ochraně před chladovým stresem, který může buňky, jež nejsou pečlivě rozmrazeny, zabít.

Tato technologie umožňuje vyjmout buňky z mrazáku, rozmrazit je a následně použít za méně než 24 hodin.

"Celkově jsme prokázali, že buňky lze kryokonzervovat jako monovrstvy připravené k testování, a to škálovatelným a univerzálním způsobem, což umožní vývoj nových screeningových technologií, zvýší automatizaci a sníží experimentální zátěž výzkumných pracovníků," uvedli autoři ve své zveřejněné zprávě.

Reklama

Společnost Cryologyx byla založena v loňském roce profesory Warwické univerzity Mattem Gibsonem a Tomem Congdonem, kteří jsou CSO, respektive CEO nové společnosti.

Zdrojem informací je Labnews.

Pro kompletní informace si přečtěte  celý článek.

 

Reklama

Reklama