Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   10.11.2025 Teoretické základy infračervené mikroskopie
  11.11.2025 - 12.11.2025 XXIV. setkání biochemiků a molekulárních biologů
  13.11.2025 - 14.11.2025 XVIII. konference pigmenty a pojiva
  2.12.2025 Futore labs, automation & technology
  14.6.2027 - 18.6.2027 ACHEMA 2027
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Chemeurope.com. Klikněte na titulek:

Alternativní metody stanovení SO2 - whitepaper

Automatizace optimalizované Monier-Williamsovy metody a parní destilace

Tato bílá kniha se zabývá konzervační látkou oxid siřičitý (SO2) a způsobem stanovení této látky v potravinách. SO2 je přítomen - obvykle v plynné formě nebo rozpuštěný ve vodě - v mnoha potravinách každodenní spotřeby, jako je sušené ovoce, víno, bramborové pokrmy a mořské plody.

Ačkoli má SO2 klasické antimikrobiální vlastnosti, má také toxické účinky, a proto musí být v EU označován, pokud se vyskytuje v koncentraci 10 mg/kg nebo vyšší.

Pro výrobce potravin to znamená křehké vyvažování: na jedné straně musí dodržet stanovené limitní hodnoty, ale zároveň musí být obsah SO2 dostatečně vysoký, aby se plně projevil jeho účinek. Proto je velmi důležité mít k dispozici metodu analýzy, která je co nejpřesnější a zároveň účinná - jak pro spotřebitele, tak pro výrobce.

Ve whitepaperu jsou představeny 2 alternativní metody stanovení SO2, optimalizovanou Monier-Williamsovu metodu (oMW) a automatickou destilaci vodní parou.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 28.5.2024

stanovení SO2, whitepaper

Reklama
Reklama

Reklama