Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   19.5.2024 - 21.5.2024 CzechFoodChem
  20.5.2024 - 21.5.2024 SEMINÁŘ SE ZAHRANIČNÍMI ODBORNÍKY
  30.5.2024 - 1.6.2024 Veletrh vědy
  5.6.2024 - 6.6.2024 Laborexpo 2024
  10.6.2024 - 14.6.2024 ACHEMA 2024
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Labmanager.com. Klikněte na titulek:

Hodnocení automatizovaných řešení manipulace s kapalinami

Systémy manipulace s kapalinami by měly být přizpůsobitelné budoucím potřebám a jejich údržba by měla být transparentní a jednoduchá. Přečtěte si návod, jak takovéto systémy vyhodnocovat podle různých parametrů.

Systém manipulace s kapalinami je často ústředním prvkem automatizace laboratoře. Může se jednat o objevování a validaci léčiv ve velkých farmaceutických společnostech, detekci infekčních onemocnění v klinických laboratořích, plnění pracovních postupů chemického screeningu a sekvenování nové generace (NGS) v univerzitních základních zařízeních a experimenty založené na velkých objemech dat, které vyžadují mnoho vzorků a replikátů v jednotlivých výzkumných laboratořích. Ačkoli se jedná o velmi odlišná prostředí s rozdílnými zájmy a cíli, společným znakem je, že delegování části laboratorních úkolů na robotickou platformu přináší efektivitu i reprodukovatelnost, které nelze dosáhnout lidskou rukou.

Představte si například sebe nebo své laboratorní pracovníky, kteří provádějí relativně podřadné úkoly, jako je extrakce a čištění nukleových kyselin. Optimalizace těchto pracovních postupů často vyžaduje koordinaci počtu vzorků s kapacitou laboratorní odstředivky. Jak jste sami zjistili, čas na dokončení jednoho kola extrakce narůstá exponenciálně, nikoli lineárně, když máte 24 nebo 48 vzorků, které je třeba opakovaně promývat, odsávat a odstřeďovat. Navíc se zvětšuje možnost, že jediná chyba při značení nebo přenosu se rozšíří na celý postup, což může být nesmírně obtížné zpětně sledovat a identifikovat.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 1.3.2023

automatizace v laboratoři

Reklama
Reklama

Reklama