Věda a výzkum       Vesmír       Osel       Chemagazín TOPlist CZ     EN       Kontakt
Laboratorní průvodce - na titulní stranu
Databáze:   Pro laboratoř        Firmy        Zastoupení        E-obchody        Novinky 
Hledání:  
 
Ostatní:       Nástroje        Encyklopedie        Tabulky 
Kalendář :   9.9.2024 - 12.9.2024 Odběry vzorků, kurz
  2.10.2024 Oznamování nebezpečných chemických směsí dle PCN formátu, teoreticky i prakticky
  7.10.2024 - 9.10.2024 Organická analýza, kurz
  8.10.2024 - 11.10.2024 Mezinárodní strojírenský veletrh
  17.10.2024 Chemická legislativa pro začátečníky
Reklama
Odkaz na tento článek je zde publikován s laskavostí serveru Chemeurope.com. Klikněte na titulek:

Snadná analýza vína - whitepaper

Titrační aplikace pro víno připravené k použití.

Senzorické vlastnosti vína jsou ovlivněny mnoha faktory; jak vnitřními, jako je kvalita hroznů, tak vnějšími, jako je zrání v sudech. Jsou mimo jiné ovlivňovány kyselostí, pH, redukujícími cukry, chloridy a oxidem siřičitým. Tyto parametry ovlivňují proces kvašení a vývoj chuti a vůně. Hrají také roli při udržování zdravého mikrobiálního prostředí vína a potlačují nežádoucí mikroorganismy.

Například správně použitý oxid siřičitý působí nejen jako antimikrobiální činidlo, které ničí bakterie, jež mohou způsobit nežádoucí druhotné kvašení, ale působí také jako antioxidant a zachovává barvu vína. Naopak přílišné množství oxidu siřičitého zanechává ve víně nepříjemné aroma. Podobně i další parametry, jako je pH a kyselost, jsou důležité pro udržení rovnováhy chutí, chuti v ústech a kyselosti.
(detaily jsou v angličtině)

Datum: 8.1.2024

titrační analýzy v potravinářství, víno, whitepaper

Reklama
Reklama

Reklama